Brev till Kumla

Här lägger vi upp de orange brev som vi delar ut i brevlådorna i Kumla. Får du inget i din? Hör av dig, det kan vara så att du bor i hus med portkod och där kommer vi inte in!

Liberalerna

Kumla, mars 2016

Hej,

Hoppas att ni kunnat avnjuta några av de härliga vårdagar vi haft hittills i år.

Liberalerna i Kumla har redan lagt fram flera nya politiska förslag under 2016. Dels har vi föreslagit att kommunen ska undersöka intresset för och möjligheterna till att ha sällskapsdjur på äldreboenden i Kumla. Idén har redan prövats på flera håll i Sverige och resultaten har varit mycket goda. Tanken är att ett eller flera boenden ska kunna ha t ex en hund eller katt. Givetvis ska hänsyn tas till eventuella allergier hos boende och personal, men finns förutsättningarna så tror vi att det kan leda till högre livskvalitet för äldre.

Ett annat förslag handlar om att undersöka om det finns någon som skulle vilja ta över driften av gymmet, caféet och relaxen i Djupadalsbadet. Vi vill rensa bland kommunens åtaganden och se till att vi fokuserar på våra kärnverksamheter – skola, vård och omsorg. Vi tycker inte heller att kommunen ska konkurrera med näringslivet, eftersom en kommun givetvis har helt andra muskler än en småföretagare. Då blir konkurrensen inte rättvis. Vi hoppas nu att Moderaterna visar att de står fast vid sina tidigare hjärtefrågor när de nu sitter i majoritet och faktiskt har möjlighet att ändra på detta.

Mycket tid och energi har under de senaste månaderna gått åt till att hantera den situation som uppstod på kommunfullmäktige i december.

Fullmäktiges ordförande uppförde sig återigen mycket olämpligt mot en ledamot och där och då tog oppositionens tålamod med ordförande Dan-Åke Moberg definitivt slut. Vi krävde gemensamt att Socialdemokraterna skulle ta tag i situationen och att Moberg skulle avgå som ordförande. Han har dock sitt partis fulla förtroende och får behålla ordförandeklubban. Det är beklagligt att majoriteten inte tar dessa upprepade incidenter på större allvar och ser till att det sker en ändring.

Vi blev senare inbjudna till ett möte med S för att diskutera det politiska klimatet. Det blev ett bra möte men rapporteringen i tidningen om vad mötet kom fram till blev dock något torftig. Därför vill vi vara tydliga med att oavsett vilka lösningar som diskuterades för att förbättra demokratin och debattklimatet i Kumla så kvarstår vårt tidigare ställningstagande – nyckeln till ett bättre debattklimat är i första hand en ny ordförande i kommunfullmäktige. Nu hoppas jag att det här snart kan vara utagerat så att vi kan ägna tiden åt det vi ska, politik för ett bättre Kumla.

En glad nyhet..

Till sist vill jag berätta att jag i juni ska bli mamma igen för andra gången. Det innebär att jag kommer att vara borta en tid från politiken och bli ersatt av någon av mina eminenta partikollegor. Jag siktar på att vara tillbaka igen senast i mars 2017.

Visste ni förresten att en kommunpolitiker inte har rätt till föräldraledighet? Inte särskilt modernt tänkte jag, särskilt när vi politiker kräver av alla andra att de ska dela mer lika på föräldradagarna. Lagen som reglerar detta är utformad för att passa politiker från förr (som nästan uteslutande var män i en tid då männen tog betydligt mindre ansvar för hem och familj). Det här är ett tydligt exempel på att vi har en del kvar att ändra på innan vi på allvar kan kalla oss för världens mest jämställda land.

Hör gärna av dig till mig. Kom ihåg att vi politiker ska vara folkets röst och inte bara någon som folk röstar på. Tills vidare – ha en riktigt skön vår!

Liberala hälsningar,

Kajsa Rosén, Oppositionsråd för Liberalerna Kumla

Liberalerna

Kumla, december 2015

Hej,

Vi närmar oss jultider. Julbelysning på torget, glögg, pepparkakor, lussebullar, adventsljusstakar i fönstren och julmusik i högtalarna. Den första snön har vidrört marken och vi hoppas nog alla på en härligt vit jul. Över ett år har gått sedan valet 2014 och sedan dess har den ena stora frågan avlöst den andra. Tiden har bara rusat iväg och just nu är det nog framförallt oroligheterna i vår omvärld som upptar mycket av era tankar. Jag hoppas ändå att ni får möjlighet att njuta av den härliga juletiden och att ni får göra det tillsammans med era nära och kära.

Numera heter vi Liberalerna
Det har säkert inte undgått er att Folkpartiet nu har bytt namn. Här om helgen gick Folkpartiet Liberalernas landsmöte av stapeln och en av frågorna som avhandlades var just frågan om partiets namn. Det blev då bestämt att vi ska ta det förnyelsearbete som pågår inom partiet ytterligare ett steg. Därför heter vi nu Liberalerna. På så sätt lyfter vi fram vårt ideologiska DNA. Vi gör det för att vi är stolta över vår historia och övertygade om att världen behöver fler liberaler.

Vårt budgetförslag 2016
Varje år lägger alla partier fram varsitt förslag till kommunbudget. Oftast går det till så att majoriteten, i vårt fall S och M, lägger fram ett förslag som vi andra partier tar ställning till. I grunden brukar vi vara rätt överens. Det är när det kommer till vissa prioriteringar vi kan ha olika uppfattningar och därför också göra lite olika val. I år har vi i Liberalerna lagt åtskilliga timmar på att ta fram ett väl genomarbetat förslag till budget 2016, och vi är faktiskt riktigt nöjda med vad vi åstadkommit.

På skolområdet föreslog vi flera satsningar utöver majoritetens förslag. Vi avsatte pengar för strategiska lönesatsningar, fler karriärvägar för lärare och förskollärare, mer pengar till barn i behov av särskilt stöd och på stärkt undervisning för de som inte har svenska som modersmål. Vi ville också få till utrymme för kompetensutveckling för de mellanstadielärare som till nästa höst ska börja sätta betyg i årskurs 6. Vi föreslog också att Malmen skola ska rustas upp men det fick vi tyvärr inte gehör för. Det är en skola som har det tufft på flera sätt och därför behöver deras elever och lärare få känna att de är lika prioriterade som alla andra skolor i Kumla kommun. Vi vill satsa på Malmen. Där finns en stor potential men de måste få rätt förutsättningar.

Vi föreslog också ytterligare förstärkningar inom socialen. Mer personal inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning och fler socialsekreterare, vars arbetsbelastning idag är mycket hög. Vi la också förslag på hur vi kan öka livskvaliteten för äldre genom sociala mötesplatser, hemtrevligare miljöer på äldreboendena och mer egenmakt i vardagen.

Vi finansierade våra förslag framförallt genom höjda borgensavgifter för de helägda kommunala bolagen. Vi la också en rad förslag på åtgärder som kan bidra till kostnadsminskningar, eftersom kostnaderna ökar i snabbare takt än skatteintäkterna. Sammanfattningsvis kan man säga att Kumla behöver både gas och broms. Det gäller bara att göra det på rätt ställen.

Tyvärr blev det inte vårt förslag som vann i kommunfullmäktige, men vi är ändå väldigt stolta över vår budget. Den är trovärdig, välgjord och innehåller många konkreta förslag på hur vi kan göra kommunen ännu bättre att bo i och till en mer attraktiv arbetsgivare för våra medarbetare. Vill du veta mer om vår budget finns det massor att läsa om den på vår blogg www.fpkumla.se.

Vi gör skillnad – trots att vi sitter i opposition

Politik handlar om att vilja och vi vill bidra till att göra Kumla till en bättre plats för alla. Förutom alla de nya förslag som vi förde fram i årets budget kunde vi i budgetarbetet också konstatera att många av de förslag som vi drivit under flera år nu blir eller redan har blivit verklighet – fast under majoritetens flagga och ibland i lite annat format. Här är några exempel:

  • Fler förskolor
  • Mer resurser till barn i behov av särskilt stöd
  • Sexorna tillbaka till mellanstadiet
  • Flexibel barnomsorg
  • Riv den gamla byggnaden Stene skola och bygg ut den nya delen istället
  • Tydligare protokoll
  • Inventering av kommunens konstinnehav med framtagande av ”konstplan”

Ibland kan det kännas lite tröstlöst att sitta i opposition och aldrig riktigt få vara med och bestämma, i alla fall inte i de fall våra åsikter skiljer sig från de styrandes. Därför känns det bra att kunna konstatera att vi åtminstone verkar ha varit lite av en inspirationskälla och en blåslampa för majoriteten. Ibland måste man få klappa sig själv på axeln och säga: jo, vi gör faktiskt skillnad – även i opposition.

Hör gärna av Dig till mig. Kom ihåg att vi politiker ska vara folkets röst och inte bara någon som folk röstar på. I övrigt önskar jag dig en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Liberala julhälsningar,

Kajsa Rosén

FP_badge_artwork

Kumla, september 2015

Hej,

Vi i Folkpartiet har under flera år haft återkommande kontakt med Kumlaborna genom Christina Örnebjärs brev till er. Jag hoppas kunna hålla fast vid den traditionen. Christina var fram till april oppositionsråd för Folkpartiet i Kumla. Efter att hon tagit över efter Johan Pehrson i riksdagen blev jag nytt oppostionsråd. I det här brevet kommer jag att berätta lite om mig själv, min bakgrund och några visioner jag har för Kumla.

Jag heter Kajsa Rosén, är 26 år och bor i Kumla tillsammans med min man och vår son som är 1 år. Jag är född och uppvuxen här. Jag har tidigare arbetat inom lokalvård, i olika butiker, som servitris och mäklarassistent. En del av er har säkert också sett mig i förbutiken på ICA Maxi, där jag deltidsarbetade under mina universitetsstudier till statsvetare. Hösten 2012 gjorde jag praktik på Sveriges riksdag. Vid slutet av praktiken sökte jag jobb inom Folkpartiet och arbetade sedan som politisk sekreterare och ombudsman fram till valet 2014 då jag gick hem på föräldraledighet.

När jag inte håller på med politik umgås jag mest med vänner och familj. Under hela mitt liv fram till för ungefär ett år sedan har jag sysslat med hästar på fritiden. Sång och musik är också ett stort intresse.

Så, vad vill jag åstadkomma som politiker i Kumla?

Det är mycket i Kumla som är bra. Jag trivs verkligen här men det finns också mycket som måste förbättras. Jag vill se en mer jämlik skola där alla får möjlighet att nå så långt de kan. Det ska inte spela någon roll på vilket skola i Kumla du eller ditt barn går. Den ska vara lika bra överallt. Jag vill att tjejer och killar ska ha samma chanser i livet men idag halkar killarna efter. Jag vill att det ska vara självklart att barn i behov av särskilt stöd får den hjälp de behöver. Lika viktigt är det att vi kan ta hand om våra riktigt duktiga elever och ge dem utmaningar som passar deras förutsättningar.

Jag vill att alla ska få större möjlighet att fortsätta ha makten över sina liv hela livet. Livskvalitet och självbestämmande är de ledord som ligger till grund för de förändringar jag och Folkpartiet vill göra inom äldreomsorgen. Att flytta till ett äldreboende eller få hjälp av hemtjänsten ska inte betyda att man måste bryta tidigare vanor och rutiner. Äldreomsorgen ska anpassas efter dina behov, inte du efter deras.

Hör gärna av dig till mig. Vi politiker ska vara folkets röst och inte bara någon som folk röstar på. Därför hoppas jag att de mail och telefonsamtal vi fått från Kumlaborna fortsätter att strömma in.

Liberala hälsningar,

Kajsa Rosén

 

 

FP_badge_artwork

Hej igen!

Jag vet inte hur det är för andra men året har bara rusat iväg, jag har inte alls hängt med och förstår inte riktigt vart 2013 tog vägen. Just hösten 2013 var å andra sidan en extremt intensiv period med budget för Kumla och nytt partiprogram för Folkpartiet.

Folkpartiets landsmöte var sanslöst roligt och vårt nya partiprogram är väldigt bra med en tydlig socialliberal prägel. Vi ska tro på individen men finns där om det behövs!

 Budgetfullmäktige där vi antog budgeten för Kumla kommun 2014 gick inte lika bra för mig som landsmötet men det var å andra sidan ganska väntat. Vi är tre folkpartister i kommunfullmäktige och det finns 22 socialdemokrater så att deras budget gick igenom är inte så konstigt. Hur som helst, vi är väldigt stolta över vårt förslag där vi satsade på skolan och omsorgen. Vi ville satsa över fjorton miljoner på skolan/barnomsorgen och sju på omsorgen/äldreomsorgen.

Kumla behöver fler förskolor
Förskolan behöver fler förskollärare
Kumla behöver fler lärare
Lärarna behöver högre löner
Kumla behöver fler äldreboenden
Äldreomsorgen behöver fler händer
Kumla behöver bli öppnare
Kumlaborna få mer insyn

 De så kallade ”politikerpensionerna” är ofta uppe till debatt och vi ville lägga ett uppdrag för att se över dem. Jag tycker de är vansinniga. Att förutsätta att någon som är femtio år är helt oförmögen till att ta ett arbete och därför ska ha pension är helt galet. En omställningsperiod för att kunna plugga igen den kompetensutveckling man missat medan man varit politiskt aktiv är en sak, annars kan vi aldrig få kompetenta, välutbildade människor att vilja bli politiker men därifrån till att ge pengar till någon som inte behöver göra ett skvatt i femton år, fram till den vanliga pensionsåldern, är bara dumt. SKL – Sveriges kommuner och landsting – har kommit ut med nya direktiv och jag hoppas Kumla kommun kommer titta på dem och se över de regler man nu har.

 2014 är som bekant valår och helt plötsligt brukar allas brevlådor fyllas med politisk information. Vårt orange brev har vi delat ut under en ganska lång tid nu och kommer givetvis  fortsätta med det! Vi fortsätter också skriva på www.fpkumla.se, vår blogg som har blivit väldigt populär och läst.

 Fortsätt mejla, ringa och skicka brev! Tyck till om oss och om Kumla.


Annars ses vi på stan!

Hälsningar/Christina Örnebjär, Folkpartiet Liberalerna

FP_badge_artwork

Kumla, sep/okt 2013

Hej

Vilken fantastisk sommar! Jag har mest ägnat mig åt huset och varit inne mycket, men ändå! Vi flyttade in för två år sedan men hade hittills bara fixat dotterns rum. Nu gav jag mig på sonens rum och hallen, bara för att upptäcka en vattenskada i sovrummet. Det här med ”ett projekt i taget” blev plötsligt ett ”hela huset är upp-och-ner” och nu när det ändå är kaos tyckte vi att vi lika gärna kunde köra på. Därför har jag rivit tapeter och väggar, öppnat upp, stängt igen, målat och helt enkelt gett mig på sådant jag aldrig gjort förut. Men det är hur kul som helst!

Jag är folkpartist eftersom jag tror på människan och människans förmåga. Jag tror också på att alla ska få vara den de är och få utvecklas utifrån sina möjligheter. Jag tror på rättigheter och jag tror på skyldigheter. Jag tror på öppenhet och insyn, tolerans och respekt.

Just de två sista orden är extra relevanta för mig just nu. Tidigt på hösten varje år ordnas Örebro Pride. Ibland hör jag att det är ett spektakel och ibland att det inte behövs. Att Emma Green Tregaros målade naglar ställde till med ett sådant liv visar att Pride fortfarande behövs. Sverige behöver också vara tydligare med att ta ställning för HBTQ-personer runt om i världen. Idag är det fortfarande svårt att få uppehållstillstånd för att man förföljts på grund av sin sexuella läggning.

I Kumla kan vi också göra mycket. Första steget för att nå tolerans och respekt är att få information – det som man förbjuder i Ryssland. Tidigare höll man tyst om man var homosexuell och tyvärr finns det fortfarande många fördomar kvar. Vi går dock, tack och lov, mot ett mer öppet samhälle. Vi vill att det ska gå att leva sitt liv som man valt att göra det även när man är äldre och inte längre bor i sitt eget hem. Därför har vi lagt ett förslag om att HBT-certifiera våra äldreboenden. Det handlar helt enkelt om att informera och utbilda personalen.

Andra förslag vi lagt handlar om att det ska bli lättare för alla kumlabor att få veta vad som händer och även själva vara med och påverka. Vi vill ha Allmänhetens frågestund i fullmäktige där den som har en fråga till en fullmäktigeledamot ska kunna ställa den öppet, och få svar. Ett annat förslag handlar om att öppna upp de möten vi har. Idag är det bara kommunfullmäktige som är öppet och jag tror att det är bra med insyn och öppenhet även i andra forum, som exempelvis nämnderna.

Det finns ju redan idag en möjlighet att påverka genom medborgarförslag men nu kommer inte längre alla upp i kommunfullmäktige utan stannat i nämnderna. Dit får den som lagt förslaget komma – men alla andra missar ju debatten, frågorna och svaren kring hur politiken resonerat.

Under hösten kommer vi i Folkpartiet ha provval där medlemmarna röstar om hur vallistan ska se ut. I skrivande stund avslutas nomineringsprocessen och provvalet inleds. Vi har haft en öppen nominering där även de som ännu inte är medlemmar har kunnat bli föreslagna att stå på Folkpartiets lista. Vi tror nämligen att det finns många kumlabor som vill vara med och påverka hur Kumla ska utvecklas. Är du en av dem är du mer än välkommen att höra av dig! Du behöver inte alls vara insatt i hur de olika politiska partierna resonerar eller veta allting om förvaltning och kommunallagar. Har du åsikter och tankar? Då är det bara att kasta sig in!

För den som vill och kan finns vår blogg på www.fpkumla.se där vi skriver flera gånger i veckan. Där går det att läsa om de förslag vi har lagt. De senaste i raden handlar bland annat om utbyggt Vatten- och Avloppsnät, om avgiftsfri skola och om utökade öppettider i förskolan. Vi skriver också om sådant som händer i Kumla, evenemang och sådant som föreningar ordnar.

Det allra bästa är självklart att mötas. Vi finns på kansliet på Köpmangatan 30 nästan varje måndags- och torsdagskväll och då är det bara att titta in.

Mejla mig på Christina.ornebjar@folkpartiet.se

Annars ses vi på stan!

Hälsningar/Christina Örnebjär, Folkpartiet Liberalerna

                                    FP_badge_artwork

 

Kumla, våren 2013

Hej!

Tack för alla svar och reaktioner på förra brevet! En del säger att ingen är politiskt intresserad idag men det stämmer definitivt inte i Kumla. Det har varit ett så positivt gensvar på breven att jag har lagt en motion om att införa en ”allmänhetens frågestund” i kommunfullmäktige för det är så tydligt att vi Kumlabor har mycket att prata om och diskutera.

Det som det pratas mest om med mig är skolan och barnomsorgen. Många med mig vill ha mer personal, mindre barngrupper i förskolan och öppettider som fungerar för dagens familjer. När jag var liten gick jag hos dagmamma och då fungerade det att ha en pappa som var elektriker och mamma som sjuksköterska och som jobbade oregelbundna tider. Ibland lämnades jag halv sex på morgonen, ibland blev jag hämtad vid halv åtta på kvällen. Jag sov till och med över några gånger. För många familjer ser livet ut så men dagmammorna är borta och det finns några få familjedaghem. Det behöver finnas förskolor som har öppet tidigt och förskolor som stänger senare. Det behöver inte betyda längre dagar för barnen. Om jag kom till Ruth, min dagmamma, halv sex så hämtades jag istället vid ett.

Att ha en förälder som är arbetslös, sjukskriven eller föräldraledig med syskon betyder idag att man inte får gå på förskolan mer än femton timmar. Att vara arbetssökande är en heltidssysselsättning i sig och det som det framför allt betyder är att vi har barn som inte får samma möjlighet till social träning, lek, gemenskap och lärande.

En förskola med god kvalitet har effekt på välmående och inlärning långt upp i åldrarna. Förskolan är en viktig del i utjämnandet av socioekonomiska skillnader och har också ett kompensatoriskt uppdrag. Det är framför allt det barn som behöver det allra mest som inte får vara på förskola idag. Det vill vi ändra på och har därför föreslagit att vi ska utöka tiden till trettio timmar.

Utökningen måste få ta tid. Det ska inte bli större grupper utan fler – med fler förskollärare.

I fönstret till vår lokal på Köpmangatan 30 sätter vi upp ”löpsedlar”. Just nu står det ”Från (s)kostad till skolstad”. Kumla har alla förutsättningar att toppa alla listor och undersökningar om skolan och förskolan. Vi har en stadig inflyttning, det går bra för Kumla! Bygger vi underifrån, från föräldragrupper i Familjens Hus via förskolan över till skolan så kommer vi nå dit.

Jag har fortsatt att ”praoa” ute i kommunens verksamheter och har bland annat lagat skolmat och följt med sopbilen (snarare efter, jag fick dra fram, hänga på och ta ner alla soptunnorna. Jag kommer aldrig mer ställa min soptunna med handtaget åt fel håll! En går väl bra men nummer trehundra…). Får se vad jag gör härnäst! Har du något förslag?

Vilka frågor är viktiga för dig? Vad tycker du om våra förslag? Fortsätt höra av er!

Mejla på Christina.ornebjar@folkpartiet.se eller lägg det i brevlådan på Fabriksgatan 16.

Annars ses vi på stan!
Hälsningar/ Christina Örnebjär, Folkpartiet Liberalerna i Kumla.

Notera: Det står att dagmammorna är borta – det är givetvis inte så,  vad Christina menade är att de numer kallas dagbarnvårdare/familjedaghem / Redaktionen

FP_badge_artwork

Kumla december/januari

Hej!
Vinter med allt vad det innebär av helger, snö och så slutet på ett år och början på ett nytt!
Vi är mitt i mandatperioden nu, halva tiden har gått och om två år har vi haft ett nytt val och vet vid det här laget hur det har gått. Vi i Folkpartiet hoppas givetvis på en förändring 2014!

I Folkpartiets budget för 2013 fanns satsningar på skolan för över 10 miljoner. En annan stor satsning ville vi göra på IT – närmare 16 miljoner sammanlagt. Att vi ville lägga så mycket på IT beror på att det idag är så otroligt eftersatt och i den värld vi lever i något absolut nödvändigt. IT är inte bara datorer och Internet – det är kommunikation!

Att skolan var vår främsta prioritet kommer knappast som en överraskning. Under november och december har jag vikarierat på fredagarna (och lite till) och jag ser och hör hur svårt det är. De barn som behöver extra stöd får inte det eftersom det inte finns personal. På många skolor springer lärarna benen av sig för att hinna med och raster hinns inte alls! Hur eleverna påverkas av det här vågar man knappt tänka på men helt klart är att Kumlas barn förtjänar bättre – det allra bästa! Mina barn går också i en av Kumlas skolor – en skola de älskar och trivs i, tack vare fantastisk personal.

Skolan kan jag men en verksamhet jag är sämre på är äldreomsorgen. Därför bad jag om att få praoa några dagar och jag fick följa med hemtjänsten och jag fick vara på ett korttidsboende. Otroligt lärorikt och jag blev fantastiskt väl mottagen. Det här borde fler göra!

Äldreomsorgen bygger liksom skolan mycket på att det finns personal som älskar sitt jobb. Problemet är att de inte får ordentliga förutsättningar att göra sitt jobb! Här vill vi i Folkpartiet göra mer. Mycket mer.

Tack för mejl och samtal efter förra brevet! Otroligt roligt att få synpunkter och kommentarer. Jag har fortfarande samma stora brevlåda på Fabriksgatan 16 och mejla gärna på Christina.ornebjar@folkpartiet.se Självklart får du svar!

Annars ses vi på stan!

Hälsningar/
Christina Örnebjär, Folkpartiet Liberalerna i Kumla.

FP_badge_artwork

september 2012

Hej
Jag hör ofta att politik och politiker bara syns till när det är val och däremellan får ingen riktigt veta vad som händer eller görs.
Vi som sysslar med politik satsar stenhårt på att finnas överallt och tycka någonting om precis allting vart fjärde år och sedan är det som om det inte behövs längre.
Vi i Folkpartiet i Kumla tycker inte att det ska vara så. Vi vill finnas och synas till hela tiden – eftersom nästan allting i vardagen påverkas av politiken.

Vi har under flera år varit med när det händer något i Kumla, till exempel under Kumlamarken, Kumladagarna och andra liknande saker. Alldeles nyss sponsrade vi en match mellan IFK Kumla och Örebro Syrianska – en match som Kumla givetvis vann! 6-1! Vi gör det här för att synas och visa att vi finns men också för att politiken ska finnas där människor finns. Genom att ge ”matchens lirare” en bok fick vi visa lite av vår politik också – vi tycker att det fria ordet är viktigt och vill att Kumla ska bli författarfristad.
Vi hade en enkät under Kumladagarna som många svarade på. De flesta tyckte där att Kulturskolan inte ska behöva dela budget med grundskolan – som den gör idag. Vi tycker likadant och vill att Kulturskolans ska tillhöra Kultur- och fritidsförvaltningen istället.

Vi i Folkpartiet blir fler och fler och vi har fått så många yngre medlemmar att vi startat ett ungdomsförbund – LUF. Har man fyllt tretton är man välkommen att bli medlem, det är gratis. LUF diskuterar självklart väldigt mycket politik men gör också andra saker som filmkvällar och bowling.

Vem är då jag? Det ska man ju egentligen börja med att berätta. Jag är FP Kumlas gruppledare, eller partiföreträdare som man också säger. Jag är också oppositionsråd i Kumla.

Jag heter Christina Örnebjär, är 33 år och har och världens bästa man, två underbara barn som är väldigt billiga en lördagsmorgon klockan halv sju när de inte kommer överens, en sköldpadda, tre gerbiler och ett gäng fiskar. Politiken började jag med 2005 när jag hörde mig själv sitta och klaga över något jag tyckte var galet och bestämde mig för att göra något istället.

När jag inte sysslar med politik så läser jag väldigt mycket. Jag är lärare i grunden med svenska och specialpedagogik som inriktning. Jag vikarierar fortfarande lite grand i Kumlas skolor vilket är toppen.

I december kommer det att dyka upp ett nytt brev och då tänker jag berätta om den budget vi i Folkpartiet lagt för Kumla.

Hör gärna av dig! Min brevlåda på Fabriksgatan 16 rymmer nästan hur mycket som helst. Du kan mejla om du vill, Christina.ornebjar@folkpartiet.se

Annars ses vi på stan!

Hälsningar/
Christina Örnebjär, Folkpartiet Liberalerna i Kumla.