Kumlaförening samarbetar med Liverpool FC

Kultur och fritidKumla-info

IFK Kumla Fotboll presenterar idag ett samarbete med den engelska Premier League-klubben Liverpool FC där man den 4-6 juli arrangerar “Liverpools Fotbollsskola” i samarbete med Liverpool.

Fotbollsskolan vänder sig till både pojkar och flickor i åldrarna 6-14 år och det är tränare anställda av Liverpool som ansvarar för samtliga träningar under skolan. IFK Kumla Fotbolls ordförande Christian Lahesalu är så klart mycket nöjd:

Väldigt roligt att vi fått denna fantastiska möjlighet till samarbete med en av Englands stora fotbollsklubbar. Fotbollsskolan vänder sig inte enbart till redan idag aktiva spelare i IFK Kumla utan till alla spelare som önskar delta, även spelare bosatta utanför Kumla. Förhoppningen är sedan att samarbetet med Liverpool skall fortsätta även i framtiden och återkomma varje år.

En av deltagarna på fotbollsskolan kommer även få möjlighet att följa med till England och Liverpool för ett träningsläger där.

IFK Kumla Fotboll ute

 

Liverpool Football Club kallas också för The Reds  och är, som namnet avslöjar,  en engelsk fotbollsklubb från Liverpool, bildad redan 1892 och slår alltså IFK Kumla Fotboll med ett antal år då ju IFK Kumla Fotboll firade hundra år i år. Hemmaarena För Liverpool FC är Anfield och man har vunnit engelska förstaligan 18 gånger – även om det är ett tag sedan sist (1999). Fem UEFA Champions League- och Europacup-titlar finns också i bagaget och gör klubben till en av Englands mest framgångsrika.